6 sebab kenapa anda perlu ada website
Promosi

6 SEBAB ANDA PERLU ADA WEBSITE

Posted On December 18, 2017 at 11:52 am by / No Comments

Website merupakan medium pengiklanan yang wajib terutama bagi mereka yang menjalankan perniagaan secara online 100%. Ia ibarat kedai yang beroperasi di alam maya. Jom kita lihat antara sebab mengapa anda perlu ada website:

1)MEMUDAHKAN PELANGGAN

Zaman sekarang, para pembeli lebih gemar men’google’ terlebih dahulu sebelum membeli. Ini adalah kerana, ia memudahkan mereka untuk memilih dan juga menjimatkan masa. Dari berpenat lelah tempuh kesesakan jalan raya, mereka lebih gemar baring di atas katil sambil membuat tempahan secara online. Jika anda tidak ada website, sudah tentu anda sudah rugi kerana kehilangan prospek yang lebih gemar membeli secara online dari pergi ke kedai itu sendiri

2) MENYEDIAKAN MAKLUMAT YANG TEPAT KEPADA PEMBELI

Sebelum membeli, para pembeli terlebih dahulu akan mendapatkan maklumat tentang produk yang dicari seperti harga, bahan-bahan, prosedur pembuatan dan pelbagai lagi. Mereka akan terus mencari sehinggalah terjumpa dengan website yang memberi segala maklumat yang diinginkan. Jika anda pemilik website tersebut, sudah tentu mereka ini akan terus membeli dengan anda.

3) JIMAT

Jika ingin di bandingkan dengan menyewa sebuah kedai, membina kedai maya (website) jauh lebih murah dan mudah. Dengan modal kurang daripada RM 1000 (rujuk sini), anda sudah mampu untuk memiliki sebuah website yang cantik dan menarik untuk para pelanggan anda

4) SENANG BUAT PROMOSI MENGGUNAKAN WEBSITE

Kadang kadang nak buat promosi untuk bisnes adalah sangat mencabar. Perlu ada pelbagai kaedah seperti print flyers, buat banner, atau edar bisnes kad kepada orang ramai. Itu semua memerlukan tenaga , masa dan kos. Tapi jika ada website, mudah nak buat promosi sebab sekarang macam macam teknik promosi ada seperti Google ads dan juga FB ads. Cara ini lebih mudah dan cepat. Sekarang semua benda nak cepat kan?

 

5) PERNIAGAAN ANDA AKAN NAMPAK PROFFESIONAL

Untuk bersaing dengan peniaga peniaga besar lain, anda perlu meletakkan perniagaan anda setaraf dengan dengan mereka. Anda pelu membuatkan perniagaan anda kelihatan peroffesional di mata prospek anda. Lihat sahaja brand hebat seperti NIKE, ADIDAS,KFC,MCDONALD, kesemua mereka sudah tentu mempunya website. Bukan sahaja untuk tujuan pengiklanan tapi sebagai bukti mereka menjalankan perniagaan secara proffesional.

6) DATA PERNIAGAAN ANDA AKAN LEBIH SELAMAT 

Selain dari menggunakan website, ramai antara anda yang hanya menggunakan facebook sebagai medium pemasaran online. Ianya tidak salah cuma tidak berapa selamat. Ini kerana data anda mungkin boleh hilang. Ia ibarat kita menyimpan barang di rumah orang lain. Jika satu masa , tuan rumah tu tukar kunci dan tak bagi anda masuk, anda akan kehilangan segala maklumat perniagaan anda. Jika anda mempunyai website, segala maklumat anda akan lebih selamat kerana anda mempunyai hosting sendiri. Jadi tidak akan timbul masalah kehilangan maklumat pada masa akan datang.

ok setakat itu perkongsian dari kami pada kali ini. Kesimpulannya , website ini merupakan satu cara yang terbaik  untuk menarik prospek anda untuk datang membeli dengan anda. Ia bukan sahaja murah jika dibandingkan dengan menyewa sebuah rumah kedai, malah ia sangat mudah dan menjimatkan masa anda dan juga pembeli.

PROMOSI-WEBSITE

Belum ada WEBSITE? klik sini 

Nak tempah website? Whatsapp sekarang di nombor ini

>010-795 0473<
>010-795 0473<
>010-795 0473<

Atau klik sahaja link ni http://tempahanwebsite.wasap.my

Belum ada blog lagi? Klik sini

Dah ada blog tapi tak menarik? Klik sini 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *